Vállalati partnerség - DUÁLIS KÉPZÉS - Környezetmérnök alapképzési (BSc) és mesterképzési (MSc) szak

FELKÉRÉS leendő VÁLLALATI PARTNEREINKHEZ a környezetmérnök alapképzési (BSc) és/vagy mesterképzési (MSc) szakon kezdeményezendő duális képzésében való együttműködésre

Bekapcsolódás, együttműködési keretmegállapodások megkötése: folyamatosan (folyó év szeptemberi tanévkezdéséhez legkésőbb folyó év április elejéig)


Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!


A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara (SoE EMK) a környezetmérnök alapképzési (BSc) és mesterképzési (MSc) szak esetén, a hagyományos képzési forma kibővítésével, a duális képzés elindítását kezdeményezte. Megkötöttük vállalati partnereinkkel a duális együttműködési keretmegállapodásokat, a képzéseket az Oktatási Hivatal regisztrálta.

Szeretném felkínálni a lehetőséget a fenti szakokon a duális képzésekbe való bekapcsolódásra, mely számos rövid és hosszú távú előnyt nyújt a vállalatoknak is, elsősorban a HR területen.

A duális képzés nem más, mint az egyetemi képzés és a vele párhuzamosan folyó szakmai gyakorlati képzés együttese. Egy naptári évet tekintve a hallgató 26 hetet az egyetemen, míg 22 hetet vállalatnál tölt.

A képzésben részt vevő vállalatoknak lehetőségük nyílik a munkaerőforrás problémáik részbeni kezelésére, mivel a képzés során a hallgatók kisebb projektekben tudnak részt venni. A képzést követően már 2-3,5 éves munkatapasztalattal rendelkező szakemberek állhatnak a vállalat rendelkezésére.

Mindezek mellet szükséges megjegyezni, hogy a hallgatónak fizetendő munkabér (mindenkori minimálbér 65%-a) a szakképzési hozzájárulás csökkentési lehetőségét eredményezheti (amennyiben állami ösztöndíjas hallgató kerülne Önökhöz, és a csökkentési lehetőséget ténylegesen ki tudják használni).

A Soproni Egyetem 2015 óta több szakon működteti a duális képzési formát, így már kiforrott rendszerről beszélhetünk, melynek eredményeképp ebben a félévben már lesznek végzett hallgatóink is (műszaki és gazdasági képzési területen is). Erről részletesen az alábbi honlapon tájékozódhat: http://dualis.uni-sopron.hu/  

A duális képzési formában indítható környezetmérnöki alapképzési (BSc) és mesterképzési (MSc) szakunk esetén, az Ön vállalatának felkérésével is növelni kívánjuk a hallgatóinknak felkínált duális képzési helyek számát, melyben számítok együttműködésére!

Ha felkeltettük érdeklődését, kérem, jelezzen vissza kari koordinátorunk számára az alábbi elérhetőségeken.

SoE EMK kari duális képzési koordinátor:

dr. Polgár András szakfelelős (környezetmérnöki alapképzési (BSc) és mesterképzési (MSc) szak)

e-mail: polgar.andras@uni-sopron.hu

mob.: +36303517658

Környezetmérnöki szak honlapja: http://kornyezet.emk.uni-sopron.hu/  

Pozitív visszajelzését követően további tájékoztatást adunk a bekapcsolódási folyamatról, illetve megküldjük a szükséges keretmegállapodási, szerződés és egyéb dokumentum sablonokat.

A bekapcsolódás folyamatosan lehetséges, várjuk visszajelzésüket.

Kérdése esetén állunk rendelkezésére!

 

Tisztelettel:

Dr. Heil Bálint

dékán

Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar

9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.

http://emk.uni-sopron.hu/