10 érv Sopron mellet

10 érv Sopron mellett, ha környezetmérnök akarsz lenni


1. Egyetemünk örököse annak a selmeci bányászati-erdészeti-kohászati akadémiának, amely már két évszázada is a különböző tudományágak egymásra figyelésével tűnt ki a kor intézményei közül, és a Soproni Egyetem ezeket a hagyományokat – bio-geo megközelítésű Földrendszer-szemléletével – a XXI. századra is átörökítette.

2. A környezetmérnöki képzés során a megoldandó problémákhoz különböző tudományos és mérnöki megközelítések is rendelkezésedre állnak.

3. A Szak oktatógárdája magas színvonalú, az MSc szintű továbbtanulásban és a munkaerőpiacon is jól érvényesíthető tudást biztosít számodra, lehetővé téve mesterszinten a rugalmas szakválasztást.

4. Nagy hangsúlyt fordítunk a közvetlenül alkalmazható gyakorlati képzésre, de sokoldalú tudományos hátterünk ugyanakkor azt is biztosítja, hogy az oktatásba a legújabb tudományos eredményeket is beépítsük.

5. Lehetőségeket biztosítunk számodra a kutatómunkába való bekapcsolódásra a város, a megye, a régió területén; megnyitjuk előtted a nagyvilág kapuit.

6. A sopronihoz fogható légkört, hangulatot máshol nem találsz. Az Egyetem évszázados diákhagyománya egy életre megalapozza a hallgatók közötti barátságot. Az egymás segítésén alapuló szellemiség az életben majd sok-sok nehézségen átvezet.

7. Sopron Közép-Európa egyik legszebb, leglakhatóbb városa, környéke.

8. Kicsiben nyújtja azt, amit egész Magyarország. Élvezheted a város történelmi levegőjét, gazdag kultúráját, sétálhatsz ódon utcáin, járhatod az Alpokalja erdeit, de pillanatok alatt a legnagyobb sztyepptó, a Fertő partján élvezheted a tájat. Jó soproninak lenni. Olyan feltételeket biztosítunk soproni éveidhez, amely életed legszebb időszakává teszi az itt folytatott tanulmányokat.

9. Mi is szeretnénk, ha Te a Soproni Egyetemen válnál környezetmérnökké.

10. A környezetmérnöki diploma birtokosai a gyakorlatba kerülve – tudással és erkölcsi hozzáállással felvértezve – képesek lesznek munkájukat a tudományos kritériumoknak megfelelő tényszerűséggel, objektivitással és racionalitással végezni; egyúttal képesek lesznek a környezetmérnöki mesterszakunkon további tanulmányok folytatására.